Forum Index
Jeep Horizons HomeLinksJeep Horizons Tech Write-upsJeep newsLand useContact

 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

error code help


 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> YJ Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aixelsyd
Member


Joined: 08 Feb 2006
Location: Northampton, MA

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:38 pm    Post subject: error code help Reply with quote

Hi!
I have a 92 YJ 4.0L 5spd and yesterday all of a sudden the check engine light came on. When I ran the codes I got a 12, 33, 24, 41 and the end code 55. I can't seem to determine what the 12 means (not on any list I can find) and for the 33 (Air conditioning clutch relay), I don't have AC so that boggles me as well. The other 2 code I understand and am tracking them down (TPS sensor and alternator field). Can anyone provide some assistance? Thanks, Greg
Back to top
View user's profile Send private message
Code3TJ
Hacker
Hacker


Joined: 01 Jan 2004
Location: Uzbekistan

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

I believe 12 is a recently disconnected battery.
http://jeephorizons.com/phpbb/viewtopic.php?t=2719
_________________
Nothing to see here.
Back to top
View user's profile Send private message
jppilot61
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2004
Location: Tappahannock, VA

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

12 = Battery Disconnected

33 = A/C Clutch Relay Circuit

24 = Improper TP (Throttle Position) Sensor Voltage

41 = Alternator Field Switching Improperly

55 = Completion of Fault Code Display
_________________



1992 XJ Laredo
RE6130 4.5" XJ Super-Flex Kit
RE1801 Slip Yoke Eliminator Kit NP231
Back to top
View user's profile Send private message
aixelsyd
Member


Joined: 08 Feb 2006
Location: Northampton, MA

PostPosted: Sat Feb 11, 2006 7:36 pm    Post subject: Problem resolved Reply with quote

Turns out it was the TPS sensor. Once I replaced that all is well again. Thanks for the help! Greg
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> YJ Forum All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Visit links4jeeps.com for write-ups, forums and clubs




Jeep®, Wrangler, Cherokee, Liberty and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler LLC.
jeephorizons.com is not in any way associated with or endorsed by the Chrysler LLC.
All other content is copyright Jeep Horizons 2004-2008.
Tech write-ups Links Discussion board Land use News Site Map Terms of Use

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group